Det Danske Reggio Emilia Netværks nyhedsbrev, ReFleksioner nr. 23 2022, er udkommet. I dette nummer af ReFleksioner kan du læse om faglighed og krativitet, en campingvogn, om nøgleord og noget om samtalens betydning.

Faglighed og Kreativitet
Kåre Runge fortæller om sine mange besøg og hans studieophold i Reggio Emilia, som har givet inspiration i arbejdet med børn og pædagoger her i Danmark.

6. klasse renoverer campingvogn
Naya Phillip Hansen skriver om børnene i 6.Z på Sct. Hans Skole, som er i fuld gang med et projekt i natur og teknologi undervisningen. Projektet begyndte da børnene købte en gammel campingvogn.

Sct. Hans Skole og campingvognen
Kåre Runge skriver om børnene fra Sct. Hans Skole og ReMida Center Odense.

Nøgleord
Martin Haahr Christensen skriver om de nøgleord, som beskriver klassens engagement i campingvognprojektet set fra innovationslærerens synsvinkel.

Besøg fra Malmø
Linda Ellesøe Hessellund skriver om besøg af svenske pædagoger i Dagtilbud Mariager og ReMida Randers. Dagtilbud Mariager har i tre dag været vært for en studiegruppe af 15 pædagogiske ledere fra Malmø. Ud over at besøge børnehusene og ReMida bød besøget på byvandring med gode historier om Mariager.

Noget om samtalens betydning
Karin Eskesen skriver om de to projekter der indgår i dette nummer af ReFleksioner, hvor det flere gange understreges, at dialogen om det man overvejer skal ske i forløbene, enten det drejer sig om en 6.klassens projekt om at renovere en campingvogn eller at byde kolleger inden for, så de kan forholde sig til det, der sker i en institutions pædagogiske arbejde.

Hent ReFleksioner nr. 23 som PDF-Fil.