Det Danske Reggio Emilia Netværks nyhedsbrev, ReFleksioner nr. 24 2023, er udkommet. I dette nummer af ReFleksioner kan du læse om lerværkstedet i Reggio Emilia, Paradis – tur/retur, og om mulige pejlemærker.

Lerværkstedet i Reggio Emilia – Faglig fordybelse gennem praktiske erfaringer
Kåre Runge skriver om studieturen til Reggio Emilia 2022, hvor deltagerne fik mulighed for at udforske leret i en workshop på Malaguzzi Centeret. For pædagogerne i Reggio Emilia er det vigtigt at have et indgående kendskab til de materialer, de tilbyder børnene. Det blev for deltagerne en workshop, hvor man talte om lerets mulighed for at støtte børnenes processer, og hvorledes det kan indgå i de forskellige faglige projekter.

Paradis – tur/retur
3.b. på Glamsbjergskolen og deres underviser Frederikke Enggård stiller bl.a. følgende spørgsmål: Hvor ligger paradis? Er paradis overhovedet et sted? Hvordan kommer vi dertil, hvis vi overhovedet kommer i paradis?

Nogle mulige pejlemærker
Karin Eskesen kommer med et bud på, hvilke pejlemærker man kan overveje, når man skal støtte børns opvækst i et samfund, der stiller store krav til både børn, forældre og pædagoger.

Hent ReFleksioner nr. 24 som PDF-Fil.