16reStudietur001I uge 43 2016 udbyder Det Danske Reggio Emilia Netværk i samarbejde med Det Norske Reggio Emilia Netværk og Reggio Children en studietur til Reggio Emilia, Italien.

Studiebesøget vil omfatte en generel introduktion til Reggio Emilias pædagogiske praksis, herunder noget om den historiske baggrund. Derudover vil vi få en præsentation af filosofien bag den pædagogiske tænkning og noget om omgivelsernes/miljøets betydning for den. Derudover vil vi besøge nogle af institutionerne.

Turen vil have et indhold, der er relevant for alle, der er interesserede i eller beskæftiger sig med børn, deres læreprocesser og udvikling samt samfundsmæssige forhold.

16reStudietur002I programmet vil endvidere indgå en introduktion til projektarbejdsformen og dokumentationens betydning for det pædagogiske arbejde.

En dag under studieturen kan vejledende have følgende struktur:
– Introduktion til filosofien, til projekter m.m.
– Frokostpause
– Institutionsbesøg

Man opfordres således til selv at arrangere transport med enten fly eller tog. Nærmeste lufthavn er Bologna. Fra lufthavnen går der bus til Bolognas togstation, hvorfra der er direkte togforbindelse til Reggio Emilia – retning Milano. 
Man kan også flyve til Milano, hvor der er to lufthavne: Malpensa og Linate. Fra Malpensa går der tog og bus til Milano by, hvorfra der er direkte togforbindelse til Reggio Emilia.

16reStudietur003Prisen for studieturen inklusive kursusafgift og hotel inklusive hotelophold, med ankomst søndag d. 23. oktober og 5 overnatninger, indkvartering i dobbeltværelse og morgenmad er kr. 16.400,00 
– Enkeltværelsestillæg 1.600,00 kr. Ekstra overnatninger kan bestilles.

Bemærk: Tilmelding senest 15. august 2016.
Her finder du folder om studieturen til Reggio Emilia2016 med tilmeldingsskema