2015rest001I uge 43 2015 udbyder Det Danske Reggio Emilia Netværk i samarbejde med Det Norske Reggio Emilia Netværk og Reggio Children en studietur til Reggio Emilia, Italien.

Studiebesøget vil omfatte en generel introduktion til Reggio Emilias pædagogiske praksis, herunder noget om den historiske baggrund. Derudover vil vi få en præsentation af filosofien bag den pædagogiske tænkning og noget om omgivelsernes/miljøets betydning for den. Derudover vil vi besøge nogle af institutionerne.

Turen vil have et indhold, der er relevant for alle, der er interesserede i eller beskæftiger sig med børn, deres læreprocesser og udvikling samt samfundsmæssige forhold.

2015mcenter001I programmet vil endvidere indgå en introduktion til projektarbejdsformen og dokumentationens betydning for det pædagogiske arbejde.

En dag under studieturen kan vejledende have følgende struktur:
Kl. 09.00 – 13.00: Introduktion til filosofien, til projekter m.m.
Kl. 13.00 – 15.30: Frokostpause
Kl. 16.00 – 19.00: Institutionsbesøg

Man opfordres således til selv at arrangere transport med enten fly eller tog. Nærmeste lufthavn er Bologna. Fra lufthavnen går der bus til Bolognas togstation, hvorfra der er direkte togforbindelse til Reggio Emilia – retning Milano. 
Man kan også flyve til Milano, hvor der er to lufthavne: Malpensa og Linate. Fra Malpensa går der tog og bus til Milano by, hvorfra der er direkte togforbindelse til Reggio Emilia.

2015mcenter002Prisen for studieturen inklusive kursusafgift og hotel inklusive hotelophold, med ankomst søndag d.25. oktober og 5 overnatninger, indkvartering i dobbeltværelse og morgenmad er kr. 16.400,00 
– Enkeltværelsestillæg 1.600,00 kr. Ekstra overnatninger kan bestilles.

I programmet indgår derudover:
Velkomst og introduktion til ugen på hotellet søndag d. 18. 10. 2015 kl. 19.00.

Fælles middag på hotellet efter introduktionsmødet d. 18. 10. 2015 vejledende pris 30 Euro.

Bustransport i forbindelse med institutionsbesøg i Reggio Emilia, når programmet kræver det.

5 frokostarrangementer i Malaguzzicentrets restaurant PAUSE.

Allerede nu skal opmærksomheden henledes på, at det ikke er tilladt at fotografere i institutionerne m.v.

På Malaguzzicentret findes en boghandel og nogle institutioner vil have materialer, der kan købes i forbindelse med besøgene.

Tilmelding senest 25. august 2015 og tilmeldingen er bindende.

Ansøgningsskema kan hentes her.