I uge 45 udbyder Det Danske Reggio Emilia Netværk i samarbejde med Det Norske Reggio Emilia Netværk og Reggio Children et kursus om, hvorledes filosofien fra Reggio Emilia udmønter sig i praksis.

Kurset finder sted i Reggio Emilia, Italien og vil omfatte en introduktion til Reggio Emilia-filosofien samt studiebesøg i nogle af institutionerne. Turen vil have et indhold, der er relevant for alle, der er interesserede i eller beskæftiger sig med børn deres læreprocesser og udvikling samt samfundsmæssige forhold.

Studiebesøget vil omfatte en generel introduktion til Reggio Emilias pædagogiske praksis, herunder noget om den historiske baggrund. Derudover vil vi få en præsentation af filosofien bag den pædagogiske tænkning og noget om omgivelsernes/miljøets betydning for den.
 Der vil blive tolket til dansk.

I programmet vil endvidere indgå en introduktion til projektarbejdsformen og dokumentationens betydning for det pædagogiske arbejde. Studieturen omfatter også besøg i nogle af Reggio Emilias kommunale daginstitutioner.
En dagsplan kan vejledende have følgende struktur:

Kl. 09.00 – 13.00: Introduktion til filosofien, projekter m.m.
Kl. 13.00 – 15.30: Frokostpause
Kl. 16.00 – 19.00: Institutionsbesøg

Man opfordres således til selv at arrangere transport med enten fly eller tog. Nærmeste lufthavn er Bologna. Fra lufthavnen går der bus til Bolognas togstation, hvorfra der er direkte togforbindelse til Reggio Emilia – retning Milano. 
Man kan også flyve til Milano, hvor der er to lufthavne: Malpensa og Linate. Fra Malpensa går der tog og bus til Milano by, hvorfra der er direkte togforbindelse til Reggio Emilia.

Prisen for studieturen inklusive kursusafgift og hotel vil fremgå senere. Som vejledning var prisen for kurset var i 2013 inklusive hotelophold indkvartering i dobbeltværelse og morgenmad var kr. 16.400,00 
– 
Enkeltværelsestillæg 1.600,00 kr.

Tilmelding senest 20. september 2014. Ansøgningsskema kan hentes her.