ivanasolciniForedrag med Psykolog Ivana Soncini fra Reggio Emilia, Italien.

I sit foredrag vil Ivana Soncini give eksempler på, hvordan hun og kollegene i Reggio Emilia arbejder med børn med særlige rettigheder. Hun giver indblik i nogle af de pædagogiske valg og dilemmaer i arbejdet med at finde nøgler til at forstå børn med det, vi i Danmark kalder specialpædagogiske behov. At se barnet i stedet for udfordringerne er en af de overvejelser, som er bærende for det specialpædagogiske arbejde i Reggio Emilia.

Inklusion et nøgleord. Det er spændende at høre fortællinger om, hvordan andre de børn i grupperne bidrager til fremskridt for eksempelvis et barn med adfærdsproblemer, et autistisk barn eller et fysisk handicappet barn på helt konkrete måder.

Kontakten til universitetsmiljøer som forsker i bl. a. neurologi, har haft stor betydning for fagpersonene i Reggio på det specialpædagogiske område. Ivana sætter det specialpædagogiske arbejde ind i den pædagogiske filosofi og praksis, som er udviklet i Reggio Emilia gennem en årrække.

Pædagogisk dokumentasion som redskab til at se og forstå kærnen i pædagogens opgave er centralt. Dokumentasion indgår som pædagogisk redskab i og forudsætning for det daglige arbejde i børneinstitutionerne i Reggio Emilia, både som kilde til indsigt i de læringsstrategier det enkelte barnet har, og til som pædagog at blive opmærksom på og forstå det, som foregår mellom børn og mellem børnene og de voksne.

Dokumentasionen giver pædagogerne mulighed for fælles refleksion og diskussioner, der tydeliggør mulige veje i det fortsatte arbejde i institutioner og skoler.

Pris: Inkl. sandwich og kaffe 350,00 kr.

Torsdag d. 11. december i Odense kl. 10.00 – 15.00
Sted: Odense Universitetshospital
Sdr. Boulevard 29
5000 Odense C
Indgang 50 – Klinikbygningen. Mødelokale: Emil Aarestrup. Man kan parkere i P-huset.

Centrér kort

Få kørselsvejledning

 

Tilmelding
Ansøgning om deltagelse i foredrag med Ivana Soncini sendes senest 20. november 2014. Ansøgningsskema kan hentes her. Du kan også benytte formularen herunder.

Dit navn (skal udfyldes)

Institution eller afdeling

Adresse (skal udfyldes)

Postnummer og by (skal udfyldes)

Telefonnummer (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Ean-nummer:

Evt. besked

Jeg er bekendt med betingelserne for framelding samt at pris inkl. sandwich og kaffe er 350,00 kr.