re2016tzfpiCNT001Tiziana Filippini fra Reggio Emilia er i København 9. marts 2016 for at holde foredrag om dokumentation som strategi, når børn og voksne arbejder med projekter i Reggio Emilia, og hvor dokumentationen danner baggrund for den kollegiale og fælles refleksion.

Dokumentation et vigtigt udgangspunkt for det pædagogiske arbejde i Reggio Emilia, når det drejer sig om børn og voksnes læring og læreprocesser.

Børn og voksnes nysgerrighed, undersøgelser og forskning er nøgleord, når man ønsker at støtte børns udvikling og bygge videre på det børn kan og har brug for at tilegne sig.

Legen og læringen går hånd i hånd, og det sociale samspil, samvær og samarbejde er væsentlige perspektiver i sammenhængen.

Dokumentationen, samtalen og nysgerrigheden i forhold til det der sker i et projekt og i det pædagogiske arbejde, er vigtige elementer for både børn og voksne.
Dokumentationen giver den måde mulighed for kvalificerede samtaler med kolleger børn og forældre.

Tiziana Filippini vil give eksempler fra projekter, hvor både børn og voksne benytter sig af dokumentation og har tid til refleksioner, når de skal have svar på det der undrer og udfordrer.

Tiziana Filippini har mange års erfaring som pædagogisk konsulent for børneinstitutionerne i Reggio Emilia.
Derudover har Tiziana taget del i en række forskellige forskningsprojekter, som f. eks. Making learning visible.
Tiziana har desuden været tovholder i udviklingsarbejder, der har beskæftiget sig med overgangen til folkeskolerne i Reggio Emilia og deres forhold til Børns hundrede sprog.

Foredraget vil blive tolket til dansk af professor Jørn Moestrup.

Foredraget holdes på Peder Lykke Skolen, Brydes Alle 25, 2300 København S, 9. marts 2016, kl. 10.00 – 15.00

Prisen, inkl. sandwich og vand, er 600,00 kr.

Centrér kort

Få kørselsvejledning